Stół Wielkanocny z wieprzowiną. Program telewizyjny

Programy telewizyjne w 3 lokalnych stacjach telewizji polskiej
Szczegóły projektu:
Stół Wielkanocny z wieprzowiną. Program telewizyjny
finansowanie fpmw2

Zapraszamy na stronę projektu: www.wielkanoczwieprzowina.pl

Programy z serii “Stół wielkanocny z wieprzowiną”

Programy przedstawią wiele ciekawych pomysłów, inspiracji oraz pomogą w kupnie mięsa wysokiej jakości. W programie oprócz inspiracji i przepisów można również znaleźć porady dla konsumentów, restauratorów, szefów kuchni lub po prostu fanów wieprzowiny. Branżowi specjaliści, tacy jak rzeźnicy, mistrzowie cechowi czy szefowie kuchni zawsze podkreślają: “Po pierwsze dobra jakość mięsa!” W programie dowiemy się na co zwrócić uwagę przy kupowaniu wieprzowiny. Kolejnym istotnym elementem zdrowego i smacznego posiłku z wieprzowiny jest obróbka mięsa. Niezależnie od tego czy kupujemy je surowe, parzone czy wędzone, w programie podamy wskazówki, które pozwolą na zachowanie jak największej ilości wartości odżywczych przy jednoczesnym uzyskaniu smaku godnego mistrzów kuchni.

Projekt obejmuje serię programów “Stół wielkanocny z wieprzowiną” emitowanych w trzech ośrodkach Telewizji Polskiej: Bydgoszcz, Katowice, Łódź.

Ważne informacje, pomysły i porady prezentują wybitni branżowi specjaliści:

prof. dr hab. Włodzimierz Dolata
dr Bożena Grześ
dr Jerzy Mróz
Józef Konarczak – prezes OCRWK
Jacek Marcinkowski – cechmistrz OCRWK
Mieczysław Kucharski – wiceprezes Śląskiego Cechu Gastronomii
Celina Nierodkiewicz – sekretarz Krajowej Rady SRW RP
Marian Smyczek – technolog zakładów mięsnych Janeta
Sławomir Homeja – hodowca trzody chlewnej

Zachęcamy do śledzenia naszych wielkanocnych poczynań i trzymamy kciuki za perfekcyjnie przygotowany świąteczny stół!

Bydgoszcz

Katowice

Łódź

Ogólnopolski Cech
Rzeźników - Wędliniarzy - Kucharzy

Organizujemy projekty społeczne na terenie całej Polski. Uświadamiamy konsumentów o pozytywnych wartościach, które niesie dieta z uwzględnieniem mięsa wysokiej jakości. Opieramy się na wiedzy eksperckiej specjalistów z dziedziny technologii żywienia. Dowiedz się więcej:

www.ocrwk.pl