Wieprzowina w polskiej tradycji wielkanocnej

Po raz kolejny promujemy mięso wieprzowe na polskich stołach Wielkanocnych.
Nawiguj

Opis projektu

Podczas kampanii promujemy walory mięsa wieprzowego poprzez programy w trzech telewizjach lokalnych TVP3 oraz spoty reklamowe w trzech stacjach radiowych. W ramach projektu prowadzimy także kampanię internetową w mediach społecznościowych.

Dlaczego to robimy?

Naszym zobowiązaniem wobec hodowców i producentów polskiego mięsa wieprzowego jest stałe prowadzenie najróżniejszych kampanii informacyjno-promocyjnych w mass-mediach (radio, telewizja) oraz mediach społecznościowych (internet), które zwalczają niekorzystne dla wspomnianych grup trendy i utrwalają pozytywny wizerunek polskiego mięsa wieprzowego i jego przetworów w świadomości konsumentów.

Materiały wideo

Poniżej prezentujemy materiały filmowe. Audycje wielkanocne emitowane są w trzech stacjach regionalnych TVP – w Poznaniu, Bydgoszczy i Katowicach.

Kliknij aby odtworzyć:

TVP3 Poznań

TVP3 Katowice

TVP3 Bydgoszcz

Galeria zdjęć

Poniżej prezentujemy zdjęcia z planów filmowych, a na nich eksperci, goście oraz świąteczne stoły bogate w mięso wieprzowe.

Kliknij na zdjęcie aby otworzyć galerię:

Projekt w rozgłośniach radiowych

W ramach projektu wyemitowaliśmy spoty radiowe.

Kliknij na jeden ze spotów poniżej aby odsłuchać:

Kampania internetowa

W ramach projektu docieramy do odbiorców także poprzez materiały promujące wieprzowinę zamieszczone w sieci. Używamy kampani Social Ads aby zwiększyć świadomość konsumentów na temat walorów wieprzowiny w kulturze i diecie człowieka. W konsekwencji takie kampanie prowadzą do stałego wzrostu konsumpcji, a co za tym idzie produkcji mięsa i hodowli. Obserwuj nasz profil aby być na bieżąco z wiedzą o polskiej wieprzowinie:

OCRWK na Facebooku

Organizatorem projektu jest Ogólnopolski Cech Rzeźników Wędliniarzy Kucharzy.

Ogólnopolski Cech
Rzeźników - Wędliniarzy - Kucharzy

Organizujemy projekty społeczne na terenie całej Polski. Uświadamiamy konsumentów o pozytywnych wartościach, które niesie dieta z uwzględnieniem mięsa wysokiej jakości. Opieramy się na wiedzy eksperckiej specjalistów z dziedziny technologii żywienia. Dowiedz się więcej:

www.ocrwk.pl