Wakacyjna Kuchnia z Wieprzowiną 2024

Scena kulinarna Cechu w Międzyzdrojach częstuje i edukuje.
Nawiguj

Opis projektu

Przekazywanie wiedzy na temat wieprzowiny w trakcie imprezy w atrakcyjnej formule przez prezentacje, degustacje, oprawę artystyczną i animacje – zwłaszcza w okresie wakacyjnym w wybranej miejscowości turystycznej – z pewnością przyczynia się do osłabienia negatywnych stereotypów o wieprzowinie i jej przetworach. Pogłębienie pozytywnego nastawienia do produktów mięsnych – w tym wieprzowiny – wspiera kampania w radio regionalnym i telewizji.

Miejsce i termin realizacji

27 lipca 2024 w godz. 12:00 – 18:00

Promenada Gwiazd, Międzyzdroje

Koncept wydarzenia

Wakacyjna Scena Kulinarna na promenadzie w Międzyzdrojach – stanowisko prowadzone przez dziennikarza kulinarnego Roberta Bochenko i zawodowych kucharzy, pokazy i degustacje – z komentarzami moderatora.

TV i radio

Ważnym wzmocnieniem promocyjnym będzie realizacja reportażu filmowego z wydarzenia oraz materiał w lokalnej rozgłośni radiowej.

Program wydarzenia

1. Wakacyjna Scena Kulinarna

PRZYSTAWKA
Gwiazdorska międzyzdrojska szarpana wieprzowina z domową konfiturą z czerwonej cebuli serwowana na chrupiącej bagietce.

ZUPA
Nadmorski forszmak na żeberku z ogórkiem z bałtyckiej solanki.

DANIE GŁÓWNE
Polędwiczka wieprzowa w sosie z leśnych grzybów z mini kopytkami.

2. Mega patelnia – gulasz wieprzowy, degustacje

3. Kocioł Gigant – zupa gulaszowa, poczęstunek

4. Mięsna Wszechnica – konsultacje dietetyka i technologa żywienia, dyskusje panelowe

5. Program artystyczny – występy zespołu Bardowie

6. Konkursy tematyczne z nagrodami

Reportaż

W ramach promocji lokalna telewizja TVP Szczecin zarejestrowała materiał filmowy:

Reportaż TVP Szczecin

Galeria zdjęć

Poniżej prezentujemy zdjęcia z wydarzeń.

Kliknij na zdjęcie aby otworzyć galerię:

 

Organizatorem projektu jest Ogólnopolski Cech Rzeźników Wędliniarzy Kucharzy.

Ogólnopolski Cech
Rzeźników - Wędliniarzy - Kucharzy

Organizujemy projekty społeczne na terenie całej Polski. Uświadamiamy konsumentów o pozytywnych wartościach, które niesie dieta z uwzględnieniem mięsa wysokiej jakości. Opieramy się na wiedzy eksperckiej specjalistów z dziedziny technologii żywienia. Dowiedz się więcej:

www.ocrwk.pl