Przekazywanie wiedzy na temat wieprzowiny w trakcie imprezy w atrakcyjnej formule przez prezentacje, degustacje, oprawę artystyczną i animacje – zwłaszcza w okresie wakacyjnym w wybranej miejscowości turystycznej – z pewnością przyczynia się do osłabienia negatywnych stereotypów o wieprzowinie i jej przetworach. Pogłębienie pozytywnego nastawienia do produktów mięsnych – w tym wieprzowiny – wspiera kampania w radio regionalnym i telewizji.
Miejsce i termin realizacji
27 lipca 2024 w godz. 12:00 – 18:00
Promenada Gwiazd, Międzyzdroje
Koncept wydarzenia
Wakacyjna Scena Kulinarna na promenadzie w Międzyzdrojach – stanowisko prowadzone przez dziennikarza kulinarnego Roberta Bochenko i zawodowych kucharzy, pokazy i degustacje – z komentarzami moderatora.
TV i radio
Ważnym wzmocnieniem promocyjnym będzie realizacja reportażu filmowego z wydarzenia oraz materiał w lokalnej rozgłośni radiowej.