Śniadanie wielkanocne z wieprzowiną

Po raz kolejny promujemy mięso wieprzowe na polskich stołach Wielkanocnych.
Nawiguj
Opublikowano: 14/04/2025

Opis projektu

Podczas kampanii promujemy walory mięsa wieprzowego poprzez program Pytania Na Śniadanie oraz spoty reklamowe w trzech stacjach radiowych. W ramach projektu prowadzimy także kampanię internetową w mediach społecznościowych.

Szczegóły

  • Udział w programie
    TVP2 Pytanie na Śniadanie: 7 kwietnia 2025
  • Rozgłośnie radiowe
    Cykl spotów w 3 rozgłośniach radiowych (regionalnych) – Radio Złote Przeboje, Rock Radio, Radio Pogoda: 14 – 18.04.2025
  • Ogłoszenie w prasie branżowej
    Gospodarka Mięsna nr 03/2025
  • Kampanie reklamowe
    Aktywność w mediach społecznościowych: 01.04.– 27.04.2025

Dlaczego to robimy?

Naszym zobowiązaniem wobec hodowców i producentów polskiego mięsa wieprzowego jest stałe prowadzenie najróżniejszych kampanii informacyjno-promocyjnych w mass-mediach (radio, telewizja) oraz mediach społecznościowych (internet), które zwalczają niekorzystne dla wspomnianych grup trendy i utrwalają pozytywny wizerunek polskiego mięsa wieprzowego i jego przetworów w świadomości konsumentów.

Materiały wideo

Poniżej prezentujemy materiały filmowe.

Dodamy wkrótce.

Projekt w rozgłośniach radiowych

W ramach projektu wyemitowaliśmy spoty radiowe w lokalnych stacjach.

Projekt w prasie

Ogłoszenia zostały zamieszczone w magazynie Gospodarka Mięsna. Do obejrzenia poniżej:

Kampania internetowa

W ramach projektu docieramy do odbiorców także poprzez materiały promujące wieprzowinę zamieszczone w sieci. Używamy kampani Social Ads aby zwiększyć świadomość konsumentów na temat walorów wieprzowiny w kulturze i diecie człowieka. W konsekwencji takie kampanie prowadzą do stałego wzrostu konsumpcji, a co za tym idzie produkcji mięsa i hodowli. Obserwuj nasz profil aby być na bieżąco z wiedzą o polskiej wieprzowinie:

OCRWK na Facebooku

Organizatorem projektu jest Ogólnopolski Cech Rzeźników Wędliniarzy Kucharzy.

Ogólnopolski Cech
Rzeźników - Wędliniarzy - Kucharzy

Organizujemy projekty społeczne na terenie całej Polski. Uświadamiamy konsumentów o pozytywnych wartościach, które niesie dieta z uwzględnieniem mięsa wysokiej jakości. Opieramy się na wiedzy eksperckiej specjalistów z dziedziny technologii żywienia. Dowiedz się więcej:

www.ocrwk.pl