Smaki Regionów. Polska Wieprzowina – 2022

Gościmy na Międzynarodowych Targach Poznańskich.
Szczegóły projektu:
Smaki Regionów. Polska Wieprzowina – 2022

finansowanie fpmw2

Po więcej szczegółów zapraszamy na stronę projektu: https://wieprzowinasmakiregionow.pl/

W ciągu dwóch dni w strefie „Smaki Regionów. Polska Wieprzowina” będą działać:

Scena Kulinarna, czyli gotowanie na żywo i degustacje dla publiczności
Rodzinne Warsztaty Kulinarne, czyli animacje dla dwóch lub trzech pokoleń połączone z przygotowywaniem potraw

Tematem przewodnim obu tych aktywności kulinarnych będą dania regionalne. Nie zabraknie więc Kiełbasy Białej Parzonej Wielkopolskiej, Golonki czy Wielkopolskiej Wędzonki. Będzie smacznie i apetycznie. Kulinariom będą towarzyszyć konsultacje dietetyczne oraz konkursy z nagrodami.

Zachęcamy również do obejrzenia filmu z edycji 2019:

Ogólnopolski Cech
Rzeźników - Wędliniarzy - Kucharzy

Organizujemy projekty społeczne na terenie całej Polski. Uświadamiamy konsumentów o pozytywnych wartościach, które niesie dieta z uwzględnieniem mięsa wysokiej jakości. Opieramy się na wiedzy eksperckiej specjalistów z dziedziny technologii żywienia. Dowiedz się więcej:

www.ocrwk.pl