Rodzinne Warsztaty Kulinarne. Smaki Regionów 2023

Gościmy na Międzynarodowych Targach Poznańskich w celu promocji polskiej wieprzowiny.
Nawiguj
Opublikowano: 13/10/2023

Opis projektu

Nasz nowy projekt to dwudniowe aktywności adresowane bezpośrednio do publiczności w formie RODZINNYCH WARSZTATÓW KULINARNYCH czyli animacje i zabawy kulinarne z konkursami – aby właśnie w taki sposób oddziaływać na nie i wypracowywać pozytywne nawyki żywieniowe.

Miejsce i terminy realizacji

Międzynarodowe Targi Poznańskie, Pawilon 3A

29 – 30 września 2023, w godz. 10.00 – 16.00

Koncept warsztatów

Promujemy polską wieprzowinę na rzecz konsumentów, a służy temu ma specjalna akcja gotowania na żywo, która zostanie zrealizowana w ramach sceny kulinarnej z udziałem zawodowych kucharzy.

Działania uzupełniające w postaci paneli dyskusyjnych i prezentacji są prowadzone równolegle do warsztatów i pokazów kulinarnych, a ich celem jest upowszechnianie wiedzy na temat mięsa wieprzowego i jego przetworów oraz wpływu na życie człowieka dorosłego i dziecka. Pieczę nad tymi działaniami stanowią naukowcy z poznańskiego Uniwersytetu Przyrodniczego.

Reportaż TV

Ważnym wzmocnieniem promocyjnym będzie realizacji reportażu nt. działań w ramach obszaru promocyjnego Rodzinnych Warsztatów Kulinarnych i prezentacji na Targowej Scenie Kulinarnej telewizyjnego Telewizji WTK

Smaki Regionów

Jako Cech Rzeźników – Wędliniarzy – Kucharzy jesteśmy mocno powiązani z wieloma wydarzeniami kulinarnymi. Smaki Regionów to doskonałe miejsce do tego by dzielić się naszą wiedzą, wzmagać konsumpcję polskiej wieprzowiny i zapewniać naszym odbiorcom rozrywkę na wysokim poziomie.

Wideo

Reportaż telewizji WTK

Galeria zdjęć

Poniżej prezentujemy zdjęcia z wydarzeń.

Kliknij na zdjęcie aby otworzyć galerię:

Organizatorem projektu jest Ogólnopolski Cech Rzeźników Wędliniarzy Kucharzy.

Ogólnopolski Cech
Rzeźników - Wędliniarzy - Kucharzy

Organizujemy projekty społeczne na terenie całej Polski. Uświadamiamy konsumentów o pozytywnych wartościach, które niesie dieta z uwzględnieniem mięsa wysokiej jakości. Opieramy się na wiedzy eksperckiej specjalistów z dziedziny technologii żywienia. Dowiedz się więcej:

www.ocrwk.pl