Nasz nowy projekt to dwudniowe aktywności adresowane bezpośrednio do publiczności w formie RODZINNYCH WARSZTATÓW KULINARNYCH czyli animacje i zabawy kulinarne z konkursami – aby właśnie w taki sposób oddziaływać na nie i wypracowywać pozytywne nawyki żywieniowe.
Miejsce i terminy realizacji
Międzynarodowe Targi Poznańskie, Pawilon 3A
29 – 30 września 2023, w godz. 10.00 – 16.00
Koncept warsztatów
Promujemy polską wieprzowinę na rzecz konsumentów, a służy temu ma specjalna akcja gotowania na żywo, która zostanie zrealizowana w ramach sceny kulinarnej z udziałem zawodowych kucharzy.
Działania uzupełniające w postaci paneli dyskusyjnych i prezentacji są prowadzone równolegle do warsztatów i pokazów kulinarnych, a ich celem jest upowszechnianie wiedzy na temat mięsa wieprzowego i jego przetworów oraz wpływu na życie człowieka dorosłego i dziecka. Pieczę nad tymi działaniami stanowią naukowcy z poznańskiego Uniwersytetu Przyrodniczego.
Reportaż TV
Ważnym wzmocnieniem promocyjnym będzie realizacji reportażu nt. działań w ramach obszaru promocyjnego Rodzinnych Warsztatów Kulinarnych i prezentacji na Targowej Scenie Kulinarnej telewizyjnego Telewizji WTK