Ogólnopolski Turniej Kucharski z Wieprzowiną

Gościmy na turnieju w Zespóle Szkół Przemysłu Spożywczego w Poznaniu.
Nawiguj

Opis projektu

Projekt promuje polską wieprzowinę poprzez udział w imprezach ogólnopolskich wspierających zawody z obszaru rzeźnictwa, wędliniarstwa i gastronomii.

Miejsce i terminy realizacji

Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego im. J.J. Śniadeckich, ul. Warzywna 19, 60-995 Poznań

12 – 13 marca 2024

Koncept wydarzenia

Atrakcyjna formuła przyjaznej rywalizacji konkursowej, której jednym z zadań jest obróbka mięsa wieprzowego daje dociera do młodego konsumenta. To skuteczna metoda aby poprzez naukę utrwalać pozytywny wizerunek mięsa i jego przetworów, w tym wieprzowiny i uświadomić konieczność jej obecności w codziennej diecie człowieka.

Reportaż TV

Ważnym wzmocnieniem promocyjnym będzie realizacja reportażu filmowego z wydarzenia.Wykonanie potrawy konkursowej przez uczestników Turnieju

logo main zpsp

Harmonogram

12 marca

07:00 – 08:00

  • Rejestracja uczestników Turnieju – punkt informacyjny
  • Śniadanie i słodki poczęstunek – świetlica nr 2

08:00 – 10:00

Uroczyste rozpoczęcie i część teoretyczna Turnieju – świetlica nr 1

  • Quiz ogólny
  • Quiz tematyczny
  • Zadania praktyczne

10:00 -10:15

  • Odprawa przed częścią praktyczną – świetlica nr 1

10:15 -10:30

  • Przejście uczestników Turnieju do szatni celem przygotowania się do części praktycznej
  • Zajęcie stanowisk przez uczestników z numerami startowymi od 1 do 3 w pracowni nr 39

10:30 – 13:30

  • Wykonanie potrawy konkursowej przez uczestników Turnieju

13:45 – 14:15

Prezentacja potraw konkursowych i omówienie przebiegu części praktycznej Turnieju (wykonania potraw) – obecność wszystkich uczestników Turnieju obowiązkowa – sala nr 126

14:15 – 15:15

  • Obiad – świetlica nr 2
  • Kolacja – suchy prowiant

13 marca

08:00 – 09:00

  • Śniadanie – świetlica nr 2 – ZSPS, ul. Warzywna 19, 61-658 Poznań

10:00 – 12:00

  • Wielkopolska Izba Rzemieślnicza, al. Niepodległości 2, 61-874 Poznań:
    Ogłoszenie wyników Turnieju, wręczenie nagród, dyplomów i zaświadczeń
    Uroczyste zakończenie Turnieju

 

Reportaż

Zachęcamy do obejrzenia materiału filmowego z Turnieju.

Reportaż WTK

Galeria zdjęć

Poniżej prezentujemy zdjęcia z wydarzeń.

Kliknij na zdjęcie aby otworzyć galerię:

Organizatorem projektu jest Ogólnopolski Cech Rzeźników Wędliniarzy Kucharzy.

Ogólnopolski Cech
Rzeźników - Wędliniarzy - Kucharzy

Organizujemy projekty społeczne na terenie całej Polski. Uświadamiamy konsumentów o pozytywnych wartościach, które niesie dieta z uwzględnieniem mięsa wysokiej jakości. Opieramy się na wiedzy eksperckiej specjalistów z dziedziny technologii żywienia. Dowiedz się więcej:

www.ocrwk.pl