Kiełbasa Biała Parzona Wielkopolska. Nasz Regionalny Przysmak

Promujemy Kiełbasę Białą w Poznaniu, Koninie i w Lesznie
Szczegóły projektu:
Kiełbasa Biała Parzona Wielkopolska. Nasz Regionalny Przysmak

finansowanie fpmw2

Zapraszamy na stronę projektu: www.kielbasabiala.pl

Kampania informacyjna 2020

Nasz specjał może poszczycić się piękną metryką: przynajmniej od XIX wieku (choć wszystko wskazuje na to, że była wyrabiana także o wiele wcześniej) była ozdobą stołów – zwłaszcza wielkanocnych, ale nie tylko – zarówno w ziemiańskich dworach, domach mieszczańskich i chłopskich zagrodach. Wielkopolska od wieków średnich słynęła z produkcji wieprzowiny, nic więc dziwnego, że na rozmaite uroczystości rodzinne przygotowywano wyroby z mięsa wieprzowego, wśród których szczególnie lubianą była właśnie biała kiełbasa.

Projekt objął realizację 3 wydarzeń kulinarnych w centrach miast: Poznania, Konina i Leszna.  Zachęcamy do obejrzenia jednego z trzech filmów pokazujących nasze działania

Więcej informacji oraz pozostałe filmy można znaleźć na stronie: www.kielbasabiala.pl

 

 

 

 

 

Ogólnopolski Cech
Rzeźników - Wędliniarzy - Kucharzy

Organizujemy projekty społeczne na terenie całej Polski. Uświadamiamy konsumentów o pozytywnych wartościach, które niesie dieta z uwzględnieniem mięsa wysokiej jakości. Opieramy się na wiedzy eksperckiej specjalistów z dziedziny technologii żywienia. Dowiedz się więcej:

www.ocrwk.pl