Karnawał z Wieprzowiną

Promujemy wieprzowinę poprzez reportaże w dworkach i muzeum.
Nawiguj
Opublikowano: 14/02/2025

Opis projektu

Jak oczarować gości w czasie karnawałowej domówki? Jakie wartości odżywcze mają różne rodzaje mięsa wieprzowego? Jak tradycyjnym, dobrze znanym daniom nadać nowoczesny szlif? Na te pytania odpowiadamy w naszym najnowszym projekcie.

Miejsca i termin realizacji

Dwór Rybieniec

Dwór Skrzynki

Muzeum Gospodarki Mięsnej w Sielinku

TV i radio

Ważnym wzmocnieniem promocyjnym będzie realizacja reportaży filmowych z wydarzeń oraz spoty w lokalnych rozgłośniach radiowych.

Koncept projektu

Jeśli Karnawał w Polsce – to z Wieprzowiną!

Karnawał zawsze był Świętem Mięsa. W naszym przekonaniu promocja w okresie Karnawału i nawiązanie do tradycji jednej z najbardziej mięsnych okresów w roku to znakomity czas na dalsze utrwalanie pozytywnych postaw konsumenckich do mięsa wieprzowego.

Mocnym wsparciem jest promocja polskiej wieprzowiny na przykładzie wyboru szerokiej gamy wędlin (golonka, szynka, kiełbasa biała, wędzonki) i innych potraw przygotowywanych na bazie schabu.

Reportaże

W ramach promocji telewizja TVP zarejestrowała materiały filmowe. Materiały będziemy uzupełniać na bieżąco, po emisjach:

Reportaż - Dwór Rybieniec

Reportaż - Dwór Skrzynki

Muzeum Gospodarki Mięsnej w Sielinku

Galeria zdjęć

Poniżej prezentujemy zdjęcia z wydarzeń. Wybierz galerię, a następnie kliknij na zdjęcie aby otworzyć pokaz zdjęć:

 

Spoty Radiowe

W ramach projektu przygotowaliśmy także coś do radioodbiorników!

Ogłoszenia prasowe

Lokalna prasa o naszych wydarzeniach. Kliknij aby powiększyć:

podamy wkrótce

Kampania reklamowa online

Oprócz tradycyjnych mediów jesteśmy widoczni online, dzięki skutecznym kampaniom w portalu Facebook.

Organizatorem projektu jest Ogólnopolski Cech Rzeźników Wędliniarzy Kucharzy.

Ogólnopolski Cech
Rzeźników - Wędliniarzy - Kucharzy

Organizujemy projekty społeczne na terenie całej Polski. Uświadamiamy konsumentów o pozytywnych wartościach, które niesie dieta z uwzględnieniem mięsa wysokiej jakości. Opieramy się na wiedzy eksperckiej specjalistów z dziedziny technologii żywienia. Dowiedz się więcej:

www.ocrwk.pl