Juwenalia z Wieprzowiną. Działania Informacyjne 2023

Kolejny rok z rzędu OCWRK popularyzuje polską wieprzowinę na Juwenaliach w Poznaniu.
Nawiguj
Opublikowano: 16/05/2023

Opis projektu

Prowadzimy rozległą kampanię informacyjną opierając się na znaczeniu tej corocznej imprezy studenckiej. Jesteśmy rozlokowani w dwóch  miejscach, w których odbywają się: pokazy kulinarne prowadzone przez zawodowych kucharzy, Komentarz eksperta, technologa żywienia, badania ankietowe. Zapewniamy odpowiednią scenografię, oświetlenie, nagłośnienie, akompaniament muzyczny.

Scena kulinarna Akademia Smaku

Czas trwania – 18 – 19 maja, 19.oo – 0.oo.

18 bloków, ponad 600 porcji degustacyjnych.

Show kulinarny!
Gotowanie na żywo!
Łatwa i szybka kuchnia dla studenta.
Potrawy mięsne ze smakiem!
Rozmowy nt. odpowiedniego żywienia i wartości odżywczych mięsa wieprzowego i jego przetworów.

Strefa VIP

Degustacje i poczęstunek – Kocioł Juwenaliowy z Gulaszem Wieprzowym i Mega Grill z kiełbasą i karkówką. Codziennie ponad 1200 porcji degustacyjnych dla uczestników.

18-19 maja, 19.oo – 0.oo

Wśród gości: Rektorzy i nauczyciele akademiccy, Artyści, Zaproszeni studenci, Działacze społeczni, Przedstawiciele władz, Politycy

Dlaczego Juwenalia?

Przekazywanie wiedzy na temat wieprzowiny w trakcie wysokofrekwencyjnych imprez masowych w atrakcyjnej formule przez prezentacje, degustacje, oprawę artystyczną i animacje z pewnością przyczynia się do osłabienia negatywnych stereotypów dot. wieprzowiny i jej przetworów.

Dlatego podczas poznańskich Juwenaliów po raz kolejny organizujemy scenę kulinarną, na której  prezentować będziemy walory polskiej wieprzowiny.

Wideo

Reportaż telewizji WTK

Galeria zdjęć

Poniżej prezentujemy zdjęcia z wydarzeń.

Kliknij na zdjęcie aby otworzyć galerię:

Organizatorem projektu jest Ogólnopolski Cech Rzeźników Wędliniarzy Kucharzy.

Ogólnopolski Cech
Rzeźników - Wędliniarzy - Kucharzy

Organizujemy projekty społeczne na terenie całej Polski. Uświadamiamy konsumentów o pozytywnych wartościach, które niesie dieta z uwzględnieniem mięsa wysokiej jakości. Opieramy się na wiedzy eksperckiej specjalistów z dziedziny technologii żywienia. Dowiedz się więcej:

www.ocrwk.pl