Festiwal Rzemiosła. Wieprzowina

II Festiwal Rzemiosła odbywa się 17 kwietnia 2024 w Wielkopolskiej Izbie Rzemieślniczej w Poznaniu.
Nawiguj
Opublikowano: 15/04/2024

Opis projektu

Aby wesprzeć środowisko oraz by oddziaływać pozytywnie na młodzież, do której II Festiwal jest adresowany, postanowiliśmy – jako Ogólnopolski Cech Rzeźników Wędliniarzy Kucharzy włączyć się w imprezę. Tę obecność umożliwiło nam wsparcie finansowe Funduszu Promocji Mięsa Wieprzowego. I dlatego bohaterem działań kulinarnych będzie właśnie Wieprzowina i jej przetwory.

Miejsce i termin realizacji

17 kwietnia 2024 w godz. 10:00 – 16:00

Wielkopolska Izba Rzemieślnicza w Poznaniu

Koncept wydarzenia

Uczniów szkół podstawowych i średnich będziemy zapraszać na pokazy kulinarne i warsztaty z degustacjami. Jako znakomity pomysł na Drugie Śniadanie w Szkole – będą serwowane hamburgery z szarpaną wieprzowiną i oczywiście słynna Biała Parzona Wielkopolska z Certyfikatem Unijnym. Produkcję tej właśnie kiełbasy będzie można oglądać na żywo!

Reportaż TV

Ważnym wzmocnieniem promocyjnym będzie realizacja reportażu filmowego z wydarzenia.

Dodatkowo

Natomiast na zewnątrz Izby, przed budynkiem od strony ulicy Niezłomnych liczne atrakcje kulinarne czekają mieszkańców Poznania i Wielkopolski, no i turystów odwiedzających nasze miasto i region.

To właśnie z myślą o nich – dojrzałych konsumentach – przygotowano w ramach nieodpłatnych degustacji kilka tysięcy porcji. Strawa Wieprzową Z Wielkiego Kotła i Wieprzowina z Mega Patelni. A także Kiełbasę Białą Wielkopolską specjalnie Parzoną na prawdziwej Parownicy!

Reportaż

W ramach promocji telewizja WTK zarejestrowała materiał filmowy:

Reportaż WTK

Galeria zdjęć

Poniżej prezentujemy zdjęcia z wydarzeń.

Kliknij na zdjęcie aby otworzyć galerię:

 

Kampania internetowa

W ramach projektu docieramy do odbiorców także poprzez materiały promujące wieprzowinę zamieszczone w sieci. Używamy kampanii Meta Ads aby zwiększyć świadomość konsumentów na temat walorów wieprzowiny w kulturze i diecie człowieka. W konsekwencji takie kampanie prowadzą do stałego wzrostu konsumpcji, a co za tym idzie produkcji mięsa i hodowli. Obserwuj nasz profil aby być na bieżąco z wiedzą o polskiej wieprzowinie:

OCRWK na Facebooku

Organizatorem projektu jest Ogólnopolski Cech Rzeźników Wędliniarzy Kucharzy.

Ogólnopolski Cech
Rzeźników - Wędliniarzy - Kucharzy

Organizujemy projekty społeczne na terenie całej Polski. Uświadamiamy konsumentów o pozytywnych wartościach, które niesie dieta z uwzględnieniem mięsa wysokiej jakości. Opieramy się na wiedzy eksperckiej specjalistów z dziedziny technologii żywienia. Dowiedz się więcej:

www.ocrwk.pl