Aby wesprzeć środowisko oraz by oddziaływać pozytywnie na młodzież, do której II Festiwal jest adresowany, postanowiliśmy – jako Ogólnopolski Cech Rzeźników Wędliniarzy Kucharzy włączyć się w imprezę. Tę obecność umożliwiło nam wsparcie finansowe Funduszu Promocji Mięsa Wieprzowego. I dlatego bohaterem działań kulinarnych będzie właśnie Wieprzowina i jej przetwory.
Miejsce i termin realizacji
17 kwietnia 2024 w godz. 10:00 – 16:00
Wielkopolska Izba Rzemieślnicza w Poznaniu
Koncept wydarzenia
Uczniów szkół podstawowych i średnich będziemy zapraszać na pokazy kulinarne i warsztaty z degustacjami. Jako znakomity pomysł na Drugie Śniadanie w Szkole – będą serwowane hamburgery z szarpaną wieprzowiną i oczywiście słynna Biała Parzona Wielkopolska z Certyfikatem Unijnym. Produkcję tej właśnie kiełbasy będzie można oglądać na żywo!
Reportaż TV
Ważnym wzmocnieniem promocyjnym będzie realizacja reportażu filmowego z wydarzenia.