Wakacyjna Kuchnia z Wieprzowiną 2024
Scena kulinarna Cechu w Międzyzdrojach częstuje i edukuje.
Jesteśmy wielowiekową organizacją, dbającą o tradycję i wspierającą polskich producentów mięsa. Czujemy się też odpowiedzialni za promocję świadomego, zdrowego żywienia, bogatego w najważniejsze składniki odżywcze oraz dopasowanego do dzisiejszych trendów i sposobu życia.
Projekty promujące polskie mięso i wydarzenia z nimi związane charakteryzują się dużą dostępnością i związane są z szeregiem atrakcji. Uczestniczący w nich konsumenci mają możliwość degustowania dań przygotowanych przez profesjonalnych szefów kuchni i poszerzyć swoją wiedzę na temat surowca. Uczymy jak świadomie wybierać mięso na co dzień i jak wplatać je w codzienną dietę, tak aby była ona smaczna, urozmaicona i zdrowa.
Organizując wydarzenia kulinarne na terenie całego kraju, zapraszamy znanych szefów kuchni, specjalistów z branży, dietetyków i lekarzy weterynarii. Podczas pokazów kulinarnych promujemy regionalnych producentów mięsa, a widzowie mają dostęp do rzetelnej i profesjonalnej wiedzy. Każde wydarzenie dokumentujemy na fotografiach i filmach, dostępnych na stronach www oraz na profilach na portalach społecznościowych.
Scena kulinarna Cechu w Międzyzdrojach częstuje i edukuje.
II Festiwal Rzemiosła odbywa się 17 kwietnia 2024 w Wielkopolskiej Izbie Rzemieślniczej w Poznaniu.
Gościmy na turnieju w Zespóle Szkół Przemysłu Spożywczego w Poznaniu.
Gościmy na Międzynarodowych Targach Poznańskich w celu promocji polskiej wieprzowiny.
Kolejny rok z rzędu OCWRK popularyzuje polską wieprzowinę na Juwenaliach w Poznaniu.
Z okazji Świąt Wielkanocnych zapraszamy dziennikarzy polskich i zagranicznych na dwa wydarzenia w Poznaniu i Warszawie.
Po raz kolejny promujemy mięso wieprzowe na polskich stołach Wielkanocnych.
Gościmy na Międzynarodowych Targach Poznańskich.
Po raz kolejny prezentujemy walory polskiej wieprzowiny studentom podczas Juwanaliów
Informujemy producentów i konsumentów o Rolniczym Handlu Detalicznym w zakresie mięsa wieprzowego.
Informujemy producentów i konsumentów o Rolniczym Handlu Detalicznym w zakresie mięsa wieprzowego.
Warsztaty kulinarne dla przedszkolaków – druga edycja
Pracujemy nad pozytywnym wizerunkiem polskiego mięsa wieprzowego i jego przetworów w świadomości konsumentów.
Promujemy Kiełbasę Białą w Poznaniu, Kaliszu i w Ostrowie Wielkopolskim
W ramach projektu zleciliśmy wykonanie i emisję materiału w lokalnych stacjach telewizyjnych a także w rozgłośniach radiowych i prasie branżowej.
W ramach projektu zleciliśmy wykonanie i emisję materiału w programie Pytanie Na Śniadanie a także w rozgłośniach radiowych i prasie branżowej.
Wieprzowina po raz trzeci w telewizji śniadaniowej TVP2
Kolejna odsłona programu z wieprzowiną na wielkanocnym stole.
Prezentujemy walory wieprzowiny w telewizji śniadaniowej TVP2
Promujemy Kiełbasę Białą w Poznaniu, Koninie i w Lesznie
Wieprzowina po raz kolejny w lokalnych stacjach TV
Obchody święta niepodległości po poznańsku
Promocja na najważniejszych targach żywności
Rola kuchni powstańczej podczas 1 Powstania Śląskiego
2 niezwykłe stanowiska, na niezwykłej imprezie
Programy telewizyjne w 3 lokalnych stacjach telewizji polskiej
Sfinansowano ze środków Narodowego Instytutu Wolności – Centrum Rozwoju Społeczeństwa Obywatelskiego w ramach Programu Polski Inkubator Rzemiosła, edycja 2022.
Działamy od 750 lat, jesteśmy najstarszym cechem tej branży w Polsce i nieprzerwanie pozostajemy wierny tradycji.
Ogólnopolski Cech
Rzeźników – Wędliniarzy – Kucharzy
Al. Niepodległości 2, 61-874 Poznań
NIP: 778-103-7271
Nr konta:
62 1020 4027 0000 1402 0735 7926
Organizujemy projekty społeczne na terenie całej Polski. Uświadamiamy konsumentów o pozytywnych wartościach, które niesie dieta z uwzględnieniem mięsa wysokiej jakości. Opieramy się na wiedzy eksperckiej specjalistów z dziedziny technologii żywienia. Dowiedz się więcej: